onsdag 13 februari 2013

Galna idéer förbättrar barns och ungas hälsa?

Hittade på nätet en verksamhet som stöttar idéer inom vård och hälsa, som delar ut hiskeligt stora belöningar för goda idéer som får chansen att prövas, utvecklas. "Vårens tema för Idéprovningen blir "Barns och ungas hälsa och välbefinnande". Spännande utmaningar för alla som känner sig kallade, men så klart framför allt ämnesinsatta personer...Men eftersom alla har varit både barn och ung finns ju faktiskt lite personlig erfarenhet att ösa ur. Och dela med sig av. Ett sätt är att söka sig till en grupp på Linkedin, och där åstadkomma ett projekt. Kanske starta en grupp själv? Och styra och ställa på egen hand...jag tror vi behöver alla möjliga sorts idéer för att främja lek, glädje, lust för att klämma ut tråkfisteln.

 

Jag citerar från tävlingssidan: "Vårdalstiftelsen vill med Idéprovningen som ett nytt verktyg identifiera och finansiera de bästa idéerna för förbättring av vård och omsorg. Därför bjuds forskare, yrkesverksamma och övriga ämnesinsatta in för att prova och kanske förverkliga sina idéer. ---Kort sagt- vi tittar inte på gamla meriter, vi är intresserade av innovativa idéer!
Vårdalstiftelsen främjar implementering av evidensbaserad vård. Vi arbetar aktivt med att följa upp våra Idéprovare under projektens gång för att stimulera nätverkande och kommunicera resultat".
Idéprovningen kommer att öppna under 2-30 april 2013. Kolla på hemsidan och sprid till nyfikna.
http://www.vardal.se/ideprovningen/omraaden/

Lyssna också här på professor Gunnar Bjursell, professor i molekylärbiologi, Karolinska institutet, om åldrandets utmaningar. Det var fjolårets tema. Viktigt med hjärngympa högt upp i åldern för att vi ska ha ett värdigt liv där både hjärnan och kroppens funktioner Han efterfrågar lekfullhet och nyfikenhet saknas i svensk forskning! Klippet har till dags dato enbart 15 visningar på sitt fem minuter långa brandtal! Han förtjänar mångdubbla tittarsiffror.
http://www.youtube.com/watch?v=_MbKs3G6A-U&feature=player_embedded#!
#blogg100 #idéprovningen #vårdalsstiftelsen #halsa2020

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar