måndag 11 februari 2013

Man ska leva för varandra och ta vara på den tid man har!



Själv är bäste dräng eller drägg? Ska man ta del av intressanta föredrag, får man se till att gå själv! Det är inte samma sak att ta del av minnesanteckningar, muntliga referat eller ta del av något i tredje hand...känslan av vara sist på bollen...Känner mig priviligierad att få delta på en hel dag med spännande inspiratörer.

Förhör mig gärna efteråt, gäller både den som inte har möjlighet att närvara med genuint intresse, eller den som vill veta vart en del av våra skattepengar går och når för slags mottagare;-)
#blogg100 #krenova #regionvasterbotten #innovation #helikopter
 
NYA INSPIRERANDE FÖRELÄSARE KLARA FÖR KICKSTART I SKELLEFTEÅ!

Den 20 februari 2013 arrangeras KickStart – ett hyperintressant brobyggande live-forum där industri- och tjänsteföretag möter kreatörer i Norr- och Västerbotten. Ett arrangemang som dessutom är kostnadsfritt! Platsen blir Medlefors konferensanläggning i Skellefteå.
KickStart handlar om hur ditt företag kan skapa mervärde och öka sin konkurrenskraft med hjälp av innovativt tänkande, kreativitet och förnyelse.
Hur skapar vi ett innovativt klimat? Och hur vi kan bli kreativare och mer innovativa? Donnie S.C Lygonis, entreprenör, innovatör och Technology Transfer Manager på KTH kommer att ge dig idéer och tankar kring detta. Donnie, som för övrigt satt i juryn för TV4:s uppskattade serie Uppfinnarna, är en fantastisk inspiratör!
Julia Romanowska, Karolinska Institutet, berättar om den experimentella metod för ledarskapsutveckling som hon utvecklat. Metoden – Schibbolet – bygger på konstnärliga collage av prosa, lyrik och dokument. Resultaten är mycket intressanta och tankeväckande!

Anders Marklund, VD på DataPolarna, berättar om ett aktuellt utvecklingsprojekt – TimberTime – där man tillsammans med sågverk, åkerier och andra aktörer inom skogslogistik tagit fram en produkt med avsikt att förbättra kommunikationen och effektivisera för alla parter.

Framgångsrika företag tar hjälp av en av världens bästa designutbildningar för att bli ännu bättre. Thomas Degn, industridesigner och lärare på Designhögskolans mastersprogram för Avancerad Produktdesign, Umeå universitet, visar exempel på vad kreativa designers i samarbete med företag som New Boliden, Atlas Copco, Dynapac samt Skogstekniska klustret åstadkommit.
Är kreativitet den heliga graal vi borde sträva efter? Det undrar Emanuel Dohi, VD och Creative Director på Dohi Sweden. Alla söker nyckeln som låser upp sina dolda hemligheter som garanterar fortsatt framgång. Hans motto är Vujà De, motsatsen till Déjà Vu - förmåga att upptäcka nya saker i något som redan upplevt tusen gånger förut.

Moderator för dagen är Anette Novak, fd chefredaktör på Norran och förnyare , som verkligen brinner för utvecklingen i vår landsända.

Vi hoppas att du kan och vill vara med och få inspiration och idéer. Och bidra till ett brobyggande som ger Norr- och Västerbotten nya framgångar. Vi ses!
Arrangemanget är som sagt kostnadsfritt. Du kan anmäla dig redan nu, men senast 10 februari! Vid avanmälan efter detta datum debiteras du 400 SEK för bl a mat och kaffe. Mejla ditt namn och företag till: tommy@helikopter.nu
Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar