tisdag 26 februari 2013

Gupplevelser -stresstesta dina egenskaper/förmåga

Ja, så är det klart med andra delmomentet i tävlingen om en ny affärsidé. Jag var lite förtegen för några dagar sedan, men nu två deadlines senare känns det lite tryggare att avslöja mera. Väl medveten om att det inte är fixt och färdigt, men att vi gärna spånar med den som känner sig intresserad, om vilka tjänster som blir efterfrågade...utifallatt...

Introduktion
Tänk dig en dejt, en anställningsintervju eller en person som behöver Första hjälpen. Det är mycket som står på spel, vilket intryck gör man, blir det verkligen som man tänkt sig? Vi erbjuder personer att stresstesta sina egenskaper eller förmåga.




Affärsidé
Gupplevelser erbjuder tjänster för alla som vill testa och utveckla sin förmåga inom ett visst område. Det kan gälla att förbättra yrkesrelaterade kunskaper som t.ex. kundservice, införsäljning eller konsten att hålla ett engagerande och övertygande tal, men också personliga egenskaper och intressen, som kreativitet, problemlösning, sång eller teater.

Beskrivning av tjänsten
Övning ger färdighet, och övning med kvalitativ feedback ger ännu bättre färdighet, snabbare – och roligare. Tjänsten kan med fördel erbjudas av arbetsgivaren som utbildning, och även som friskvård. Man kan träna på att skapa bättre presentationer på måndag och på akvarellmålning eller samba på fredag!

Kundgrupp

Vem ska använda tjänsten? Alla som vill utvecklas! Tjänsten kan anpassas till alla typer av företag och privatpersoner, då vi kan ta in konsulter med specialistkunskaper inom ett mycket brett område. Vi har själva också breda och djupa kunskaper inom många områden som kan intressera ett stort antal kunder. Med gruppaktiviteter finns möjligheter att erbjuda tjänsten till ett pris som är fördelaktigt.



Metod
På vår webbplats looppool.se kommer vi att lägga upp ett formulär som kunden fyller i för att vi ska kunna skräddarsy tjänsten efter kundens önskemål. Tjänsten tillhandahålls sedan hos kunden eller i en lokal som kunden tillhandahåller, med hjälp av skådespelare och/eller konsulter med expertkunskaper. Vi tre grundare arbetar i företaget och anlitar vid behov expertiskonsulter och även statister som t.ex. agerar som kunder i rollspel.


Konkurrens
I dagsläget finns ingen konkurrerande aktör, vilket gör att våra möjligheter att nå ut och få mycket uppmärksamhet är stora. Vårt kunnande inom film och skådespeleri, livespel m.m. är en fördel, då vi är utåtriktade och vana att framföra ett budskap till en publik. Genom marknadsföring via sociala medier hoppas vi kunna få en intresserad grupp följare som kan hjälpa till att sprida vårt erbjudande, och även få kontakt med ännu fler konsulter med expertis inom olika områden.

Här är länken till videoklippet som kallas pitch. Ett av tävlingsmomenten utgörs av en muntlig presentation av själva idén.

http://www.youtube.com/watch?v=cH1EJ3S_pEk

Stoooooort offentligt tack till Jessica Larsson Svanlund, som står för den uppstyrda texten!
/Mikael Back, Peter Ekvall och Richard Desiatnik, samtliga hemmahörande i Umeå.
#blogg100 #gupplevelser #upplevelser #pt #förmåga #venturecup #looppool #coachning #pitch

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar