måndag 18 mars 2013

40 år utan att ta ned skylten

Idag har jag varit på ett givande möte, för att diskutera hur vanliga biblioteksbesökare, skolelever och personal kan medverka i min utställning om registreringsskyltar i höst. Hur kul låter det? Sverige har kört med samma typ av registreringsskylt i fyrtio år. Det vill jag uppmärksamma! Tillsammans med några av Umeå kommuns bibliotek. Med start i september 2013. Innehållet börjar nu ta form: gamla och nya registreringskyltar, privata foton av olika skyltar, arkivbilder, minnen och historik, muntliga berättelser samt skriftligt material som lyser upp ämnet. Bland annat kommer Sveriges Vägmuseum att låna ut olika slags registreringsskyltar till arrangemanget.

Jag vill skapa en intressant utställning och vill komma i kontakt med samlare, bokstavsnördar och andra vetgiriga privatpersoner som kan bidra till ett rikare innehåll i detta unika projekt. Kommer du på någon som går igång på projektet eller som tros vilja medverka på något vis? Vem som helst får lämna in egna förslag eller inkomma med anonyma tips på saker eller personer till detta. 

För närvarande är tre bibliotek involverade. Utställningen kommer att turnera och en del användargenererat material kommer att ingå på flera platser.

Slutligen: frågan om gemensam hemsida med info, länkar och kommunikationsmöjligheter är under beredning. Tills vidare finns dessa kontaktsätt: herr.mikael.back@gmail.com och 070-304 37 20.

Läs mer: http://sv.wikipedia.org/wiki/Registreringsskylt
och http://sv.wikipedia.org/wiki/Registreringsskyltar_i_Sverige#Ol.C3.A4mpliga_bokstavskombinationer
(Om förbjudna, olämpliga bokstavskombinationer som inte är tillåtna på skyltar).

Här kan man göra förfrågningar på registreringsnummer:
https://fordonsfraga.transportstyrelsen.se/fragapaannatfordon.aspx


Mitt första inlägg i ämnet är blogginlägget från den 27/2: http://looppoollooppool.blogspot.se/2013/02/medverka-i-min-utstallning-om.html

#blogg100 #bibliotek #nörd #tics #vägmuseum #registreringsskylt #event #nummerplåt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar