tisdag 12 mars 2013

Att ångra sig är ett steg i utvecklingen

Mycket intressant om vilka val vi ångrar...små eller stora beslut...och om vår förmåga till efterkonskruktion. Vem är du - en person som reflekterar och går vidare eller ältar? En gubbe som ringde in till programmet skrev upp det han ångrat på lappar som han förvarade i en låda. På det sättet isolerade han själva händelsen och det var lättare att titta på den i efterhand, via minnesantecknigen. Mannen såg ångern som ett utvecklingssteg. Det var ett bra sätt att formulera sig på, tycker jag. Det gäller då att leva som man lär, att släppa och gå vidare.

Väldigt spännande att höra om de fem saker vi människor ångrar på vår dödsbädd.
Här vill jag hänvisa till den märkliga "topplistan", som kompletterats med kommentarer av Jenny Eklund, umeåbaserad kommunikatör, författare, utbildare och coach.
http://mereffekt.nu/de-fem-saker-vi-angrar-mest/

Ur tablån för radioprogrammet:
"En del ångrar att de inte tog chansen. Att de inte tog det där utlandsjobbet, förverkligade sina mest originella idéer, satsade på en ungdomskärlek. Andra ångrar att de gjorde slag i saken, flyttade, sa upp sig eller blev osams med en närstående. Vissa säger att de inte ångrar någonting alls. Men kan det verkligen stämma och är det ens något att eftersträva? Dagens program handlar om vad vi ångrar om vilken funktion det fyller att ångra sig".

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1272
#blogg100 #ånger #kroppochsjäl #mereffekt #jennyeklund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar