måndag 4 mars 2013

Ljud från olika brandvarnare blev musik

Har helt missat detta evenemang, men som onekligen leder tankar till att ingenting är omöjligt. Någon som beämmer sig för att göra en opera utifrån ett gäng brandvarnares unika ljud. Lägger man till ett försäkringsbolag som variabel finns förstås både finansiering och en koppling till brandsäkerhet.

Fredrk Thambert på tidningen Resumé skriver idag:
"Brandvarnar-operan är ett samarbete mellan John Doe, eventbyrån Heja och Umeåbaserade Racer. Kunden är Länsförsäkringar i Västerbotten. Bakom verket står den erkända tonsättaren Anders Lind med hjälp av Norrlandsoperans symfoniorkester samt ett stort antal brandvarnare.

Operan uppfördes den 14 december i Umeå, och fick mycket pr. Men nu kommer spridningen från ett lite oväntat håll. Sveriges Radio ska sända operan i P2 Klassisk den 6 mars.

– Vi är mycket glada över att brandsäkerhetsfrågan aktualiseras på nytt. I takt med att fler människor blir påminda om brandvarnarens betydelse kommer också brändernas omfattning och förödelse att reduceras. Det är vi övertygade om, kommenterar Mehrnaz Bejne, projektledare på John Doe Worldwide."

Hör smakprov http://www.resume.se/nyheter/pr/2013/03/04/brandvarnar-operan-plockas-upp-av-p2/
#blogg100 #öronproppar #länsförsäkringar #resumé #racer #heja #event #johndoe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar